Oldalak

2012. 06. 01.

Eperdzsem

 
 
 
 
 

"Szedd magad", irány az eperföld, majd gyere haza pár vödörnyi eperrel.Ezt csak meg kell tisztítani, és főzheted is a dzsemmet. Jutalom, frissen szedett eper!
A kész termékről nincs képem, még alszanak a dunyha alatt.
Ahogy én csinálom a dzsemmet(Nosality recept) :

Hozzávalók
•3 kg friss eper

•1 kg cukor
•3 tasak Dzsemfix Extra 3:1
•kevés reszelt citromhéj
•pár csepp citromlé

Elkészítés


1.Az epreket megmossuk, kicsumázzuk.
2.Ép zománcú lábosban összekeverjük a cukorral és a dzsemfixálóval. /Legjobb fényes edényben készíteni./
3.Feltesszük főni, és közben óvatosan megkevergetjük, hogy az eprek ne törjenek össze.
4.Belereszeljük a citrom héjat, és belecsepegtetjük a citrom levet. /Negyed citom leveét és héját./
5.Ha felforr, 5 percig tovább forraljuk.
6.Frissen mosott, kiforrázott befőttes üvegekbe töltjük.
7.Lezárjuk, száraz dunsztba tesszük. Jól betakarjuk, hogy minél lassabban hűljön ki.
8.2-3 nap múlva mehet a kamrába.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...