Oldalak

2012. 06. 22.

Dunára Fel!

Indul a BKV hajójárata, adja hírül a Híradó. Rögtön bele is képzeltem magam a helyzetbe, hogy leparkolok az Óbudai szigeten, és felpattanok a hajóra, majd a Gellért téren szállok ki. Több jármű használatát kerülőm ki, és nem kell jegyet pazarolnom, az úti célom elérésének érdekében, elég lesz egy 400 Ft-os menetjegy a hajóra. Ujjé, spórolok is, és még élvezem is az utazást.

A Duna friss permetje hűsít majd a nagy melegben, látom a csodálatos pesti és budai rakpartot, Uncsinővérem is biztos mellettem ül, és mindketten fényképezünk, annyi a látnivaló.

Így felvillanyozva gyorsan meg is néztem a megállóhelyeket, de a nagy jókedv hamar elszállt. Nem lesz Óbudai megállóhely.

Budán csak egyetlen állomás várja az utasokat, nem megy el a gyorsjárat Rómaifürdőre, Csillaghegyre és Pünkösdfürdőre, és kimarad két Margit-szigeti és egy Hajógyári-szigeti megálló. Így egyet nyeltem, és a hajós utazáshoz, el kell még 280 Ft-ot költenem, hogy eljussak a Batthyány téri kikötő helyre.

Az új járat a 3-as metróval konkurál majd elsősorban, hiszen az útvonaltervező a két végállomása között a 3-as metrót és a 24-es villamost ajánlja némi (16 perc) sétával, és összesen 47 percig tartó úttal. Folyásirányban ezek szerint két perccel gyorsabb is lesz a háromnegyed óra alatt végigérő hajó, amin nyilván sokkal komfortosabb az utazás. A hajókon lehet majd kerékpárokat is szállítani. A járműveken büfé üzemel majd, és wifi-hozzáférés is lesz

Az újpesti végállomáshoz az újpest-városkapu metrómegálló 12 percnyi sétára van, a Rákóczi hídnál pedig 2 perc séta a 2-es és a 24-es villamos, vagy a Csepeli HÉV megállója. A többi, belső állomás közelében is van metró vagy HÉV, kivéve a két Margit-szigeti megállót. Ez utóbbit igen sajnálom, hiszen nagyon sokaknak könnyítené meg közlekedését ez a hajós változat, sőt, ha még tovább is közlekedne, az lenne az igazi megoldás. Reggelente vagy esténként nem szardíniásdobozban éreznénk magunkat, mikor a munkába igyekvőkkel együtt utazunk.

Bővebben itt olvashattok róla

2 megjegyzés:

M. Fehérvári Judit írta...

Bosszúság, bosszúság, de innen Debrecenből azért szívesen utaznék egyet azzal a hajóval...

Bagira írta...

Szívesen lennék újra a Virágkarnevál első sorában, sokszor kívánom, újra ott lehessek.. káprázatos volt az olaszok zászlódobálása, no meg az egyetem előtti szökőkút:)), csodacseppek hullanak ott..nagyon rég voltam Debrecenben.. cseréljünk!, te hajózol, én meg karneválozok:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...