Oldalak

2012. 06. 20.

Egy komment

Cousine küldte, tetszik, így közre adom. A szerzőjét nem ismerem, így nem tudom a forrását megjelőlni.


Percenként két forint + Áfa. Kussolj, vagy fizess. Ha kussolsz, spórolsz, ha fecsegsz, fizetsz.Én bizony egyetértek az ötlettel. Legalább jó gyorsan lefogy a folyton dumáló tinik feltöltője és a gyereküket telefonon nevelő szülők is gyorsan elnyerik méltó büntetésüket.

Utoljára 1467-ben Mátyás királynak jutott eszébe ilyen pompás ötlet, amikor kirótta az úgynevezett füstadót, azaz kéményenként kellett leróni a királyi jussot, mondván, ahol laknak, ott kémény is van, tehát mindenkinek fizetnie kell.Mátyás, az igazságos után végre ismét igazságos kormányunk van tehát.

Hasonlóan pozitív a véleményem a tranzakciós adóról is.Ez is egy igazi jó kis igazságos adó.Sok a pénzed?Össze-vissza utalgatod?Számlákat fizetsz?Kiveszed? Beteszed?Fizess!Minél több a pénzed, annál többet fizetsz.Csak így tovább, Matolcsy Gyuri, mindent bele!

A biztosítási adót egyenesen imádom.Ha valaki olyan jómódú, hogy még a háza biztosítására is futja, sőt,az autójára még Casco-t is köt, igazán megérdemli, hogy 10-20%-al megvágják.Pusztuljanak a burzsujok!

Szeretem az új szabálysértési büntiket is.Jó esetben egy sárga lámpán való áthajtás egy havi rokkant nyugdíjba,pardon, ellátásba kerülhet.És ha nem fizeted be, viszik az autót.Ez igen!Nemcsak példás rendszabály, de előbb utóbb az autók többsége leáll,javul a levegő minősége, csökken a zaj.

Felsejlik előttem a jövő. Magyarország lesz Európa vezető turista paradicsoma.Az utakon ökrös szekerek járnak, a telefon csengés zaja nem zavarja meg a madárcsicsergést. Kis kertjeinkben megtermeljük a legszükségesebb ételt és italt, nem fizetünk semmiért. Bezárnak a bankok és a biztosítók, lehúzzák a rolót a telefon társaságok, végtére is minek, ha nincs mit biztosítanunk és nincs miért telefonálnunk, hisz nem megyünk már el messzi utakra autóinkkal, a szomszéd földön turkáló apukához meg odaszalajtjuk a gyereket, ha üzenni akarunk valamit. Idilli ország leszünk, csendes, nyugodt sziget Európa közepén, viktoriánus békességgel fogadjuk a külhonból idezarándokoló vendégeket, akik szájtátva találgatják, hogy is érhettük el mindezt ilyen rövid idő alatt?

 Mert bizony mondom, dugódíjra szükség nem lesz (dugó sem lesz). Mint ahogy feleslegessé válik a vita arról, mennyi legyen a nyugdíj és minek is hívják.Minek nyugdíj egy abszolút nyugis országban, ahol úgysincs pénz, mert minek is lenne, hisz ha lenne, amit kapunk, másnap befizetnénk adóba. Egyszerűbb, ha nem kapunk semmit.Pont úgy, mint Mátyás király idején.

Téved, aki recessziót, hanyatlást emleget.
Ez nem az.Ez az új irány az új jövő felé.
 "Unortodox gazdaságpolitikánk diadala közel." Hajrá Magyarország !!!
Én így (is) szeretlek !

1 megjegyzés:

M. Fehérvári Judit írta...

Én nem szeretem így... Mármint kis hazánkat... Napok alatt új adók születnek... És mindent el lehet venni, át lehet nevezni, s még sem kell magyarázni azzal a kétharmaddal...Van azonban egy alapszabály: csakis a kisemberektől...
Mátyás után meg ne feledjük, jött Dobzse Ulászló, s bizony a királyi konyha még a budai mészárost sem tudta kifizetni...
A tanulság mindenkiben más lehet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...