Oldalak

2012. 02. 06.

Havazás itt és ott

Nézegettem a havazás végeredményét, és pár képet "kölcsön" vettem más oldalakról.Remélem megbocsájtható e bűnöm. De érdekel, télen mennyire szokatlan a hóesés. Körbenézve a világban, ahol ez megszokott, ott felkészülten várják a hótakarót. Ott valóban gondokat okozhat a hirtelen és váratlan csapadék, ahol erre szökőévenként egyszer kerül sor.
Drága országunkban nem most esik először, és bizony e pár napos havazás, mégis két vállra fekteti az országot.
Vajon ha itt is hetekig esne ránk a tél tartozéka, katasztrófa övezetté nyilvánítanák hazánkat?
Kíváncsi vagyok északi országok olvassák e  napi híradásainkat, és például mennyi eszkimó kuncog most igluikban.

Nálunk, Szeged környékén
(forrás:www.alternativenergia.hu)

Valahol Angliában..
Alpokban is szokott esni a hó


Találtam egy igen érdekes képet, Svájcból:
Vastag jégpáncél borít egy személygépkocsit, valamint jégfüggöny ereszkedik alá a parti sétány hullámfogó mellvédjéről a Genfi-tó partján, a svájci Versoixban. (forrás:www.metropol.hu/) 

Európában a betörő szibériai hideg majd 360 ember halálát követelte.Macedóniában vasárnap kezdett havazni, emiatt fennakadások vannak a közlekedésben, és 50 település lett elzárva a külvilágtól. A Kozuf síközpontban a hóréteg vastagsága eléri a 217 centimétert.

Svájcban a vasárnapról hétfőre virradó éjjel az idei tél új hideg rekordját mérték: a Grisons kantonban található Samedan városában mínusz 35,1 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála.  A svájci kép is ezt mutatja ennek eredményét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...