Oldalak

2013. 06. 19.

Szerdára

 
Tapasztaltad már, hogy türelmes csak akkor lehetsz, ha tudod, hogy valami ÉRTELME van? Értelmetlenül kibírni valamit, az nem türelem, hanem elviselés. Az összeszorított fogsor nem türelem. A szeretet türelme - a valódi türelem - a másik ember világnézetével, hitével, jellemével és puszta lényével szemben tanúsított mélységes megértés. Felismerése annak, hogy az élet sokszínűségének van valami magasabb értelme. Jó, hogy a másik másmilyen! Még akkor is, ha néha irritál. Hiszen két egyforma levél sincs. Aki ezt nem látja, s nem ámul el ezen, annak a lelke úgy működik, mint a szecskavágó: beledarál mindent a maga rögeszméjébe.

-Müller Péter-
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az ember nem tud csodát tenni. A csodák nem ott történnek elsősorban, ahol az emberek hajszoltan ide-oda futkosnak, ahol valamit ki akarnak kényszeríteni. Csodák ott történnek, ahol az ember várni tud. Aminek valóban növekednie kell, annak türelmes várakozásra van szüksége.

-Anselm Grün-
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...