Oldalak

2008. 03. 18.

Ne füstölögjünk ingyen

"A magyarok a történelem folyamán nem igazán szerettek adót fizetni. A nemesek egészen a 19. század közepéig ragaszkodtak az adómentességhez, mondván,ők védik meg az országot. Hogy kitől nem tudták megvédeni hazánkat, arról sokat tanultunk az iskolában. A parasztokra várt az a feladat, hogy Magyarországon legyen kitől adót behajtani. Anjou királyaink bevezették a kapuadót, minden kapu után kellett fizetni adott pénzmennyiséget. De hát, ki lehet ezt is játszani. Több portának volt csak egy kapuja. Aztán hosszú évek után jött az igazságos Mátyás király, akit nagyon szeretünk, mármint halála után. Ő ugyanis érzékelte ezt az anomáliát, így ő átalakította ezt az adónemet. Mert egy kapuja lehetett több háznak is, na de egy kéménye csak egy háznak lehetett. Így keletkezett a füstadó."(írta: Mimicsi)

És most eljön ami régen volt: 2009. január 01-vel kéményenként adózhatunk. Micsoda lehetőség újfent!Ha nem is a hagyományos értelemben, de gyakorlatilag „füstadó” bevezetését tervezi az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium. Az indoklás szerint a cél az lenne, hogy csökkentsék a szén-monoxid-mérgezéses balesetek számát.
Szén-monoxid-mérés jelenleg is történik, hiszen a gázkészülékgyártók szerződéses partnerei a szerkezetek karbantartásakor – ahol indokolt – végeznek ilyen vizsgálatot. Akkor lesz aki kétszer is ugyan azért fizet?
Kellett nekünk háromszor is bólintani, lesz itt még középkori fegyelem!
No ez csak pici érdekesség, de a sok pici ne hogy újra lavinát indítson..

[bagira]

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...