Oldalak

2012. 09. 16.

15 év a Google-val


Milyen rövidke ez az időszak, de mégis elfelejtettem mennyire elvarázsolt világnak tűnt az internet világa annak idején. 
Az első számítógépet tinédzser fiam 14-15 éves szülinapjára kapta. A gimnáziumban egy felsőfokú képzés indult, és mi a gyermeket támogattuk, vegyen részt rajta. Szorgalmasan járta a tanfolyamot, sajnos az érettségi után nem folytatta, így az elég húzós tandíj, tulajdonképpen ment a levesbe. 

Talán tanult használhatót, de mint tudjuk, rengeteg elméleti dolog is van, ami idővel kiröppen a szürkeállományunkból, huss… mintha sosem lett volna ott. 

Tehát nagyon rég volt számítógépünk, de az internet később köszönt be hozzánk. Axelero-nak hívták az első szolgáltatónkat, igen drágán (akkori árakhoz is mérten) fizettünk elő rá. A család együtt tanulta a világháló használatát, persze élen jártak a felfedezésben a gyerkőcök.

World Wide Web 1991-benszületett, addig igazi "kereső" nem is volt. (1993-ban indultak az első igazi kereső oldalak, Go.com, a Lycos, az Altavista, a Yahoo, az Excite, a Hotbot)
Fura volt kinyitni az „ablakokat”,és kattintgatni az érdekes szavakra, sokszor azt sem tudtuk, honnan is indult a keresés. A Goggle, mint kereső oldal nem volt használatban, pontosan nem is emlékszem milyen keresőket használtunk. Start lap volt a bázis oldalunk.

4-5 éve viszont, ahogy a e-mailrendszer is elérhető lett, szinte mindig ezt hívtuk segítségül, gyors kereséskor.

15 év! A gyerekek az óta már diplomát is szereztek, hála az internetnek rengeteg okos dologról is olvashattak, sok dologban segítségükre volt, míg tanultak. 

Ma már természetesnek veszem, hogy a reggeli kávém mellett csipegessek a hírekből, megnézzem, elolvassam a fontosabb új történéseket a nagyvilágban. 

És hosszú évek óta a kezdő lapom a Google kereső oldal.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...